අවශ්ය ද්රව්ය - අන්නාසි ගෙඩි 1යි, කොමඩු ගෙඩි 1යි, අඹ ගෙඩි 4යි, ගස්ලබු ගෙඩි 1යි, වතුර බොට්ල් 2යි, දෙහි යුෂ හා අවශ්ය ප්රමාණයට සීනි හා ලුණු
සාදන ක්රමය - සියලුම පලතුරු හොදින් සෝදන්න. අඹ හා අන්නාසි වල පොතු ඇර ගන්න. පසුව ඒවා කැබලිවලට කපන්න. ගස්ලබු හා කොමඩු ගෙඩි පලා එහි ඇති මදය සූරා ගන්න. ඉන් පසු පලතුරු කැබලි සියල්ලම වතුර ස්වල්පයක් [අවශ්යනම් සීනිද එක් කරන්න] දමා හොදින් ගසා ගන්න. ඉන් පසු මිශ්රණය පෙරා එයට තව අවශ්ය පමණ වතුරද එක් කර රස අනුව ලුණුද දෙහි යුෂ ද දමා බීමට ගන්න.
No comments:
Post a Comment